Laita rusinat imeytymään rommiin tms. Kuutioi omenat ja luumut pieniksi kuutioiksi, paista ne voissa pannulla n. 3-5 min, ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rusinat liemineen ja leseet sekä maustavat aineet. Maista hyvä, mieleinen maku.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne laakealle, voidellulle n. 15 x 20 cm uunivuoalle kahdeksi kerrokseksi sitä mukaa, kun täytät ne.
Kaada putkien päälle kinuskikastike ja vaniljakastike sekä maitoa niin, että putket ovat kokonaan nesteen peitossa. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.
VINKKI: Vaihtelua saa käyttämällä omenan tilalla karpaloita, niitä ei tarvitse paistaa pannulla vaan ne lisätään lopuksi täyteseokseen.
Kommentteja ja keskustelua