Lohko kuoritut omenat laakeaan, voideltuun uuninkestävään uunivuokaan. Kaada halutessasi päälle calvadosta tms. Anna maustua hetki tai muutama tunti.Ripottele pinnalle kanelia.
Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.
Valmista vaniljakiisseli seuraavasti. Kuumenna 6 desilitraa maitoa kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n. 4 min). Lisää sokeri ja 1 desilitraan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
Pidin. Tuli lapsuus mieleen. Äiti teki aina syksyisin tätä herkkua meille sillon kun olimme lapsia. Siittä aikaa 60 v..Alkoholia siihen ei laitettu. On herkkujen herkku. Täytyypäs itekki tehdä uudestaan, eilen juuri tein lapsieni lapsille.