Terveelliset saksanpähkinät sopivat hyvin muffineihin, ne antavat makua ja rakennetta taikinalle.

Saksanpähkinöiden rasvahappokoostumus on hyvä ja niissä on myös kaliumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa ja muita kivennäisaineita.

Jos kaapistasi ei löydy saksanpähkinöitä, kannattaa kokeilla superhelppoja, klassisia muffinssejamme!

Ainekset 20 kpl annosta

1
dl
rypsiöljyä
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
hunajaa
3
munaa
50
g
appelsiinimarmeladia
1
tl
kardemummaa (tai vaniljasokeria)
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
murskattuja saksanpähkinöitä (100 g)
100
g
kuivattuja marjoja, hedelmäpaloja tai rusinoita

Ohje

  1. Sekoita kaikki aineet ohjeen järjestyksessä. Jaa taikina muffinivuokiin, esim. silikoni- tai foliovuokiin, täytä ¾ vuoista taikinalla.

  2. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

VINKKI: Voit laittaa jokaisen muffinin keskelle saksanpähkinäsydämen ennen paistamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.