Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy ja siirappi ja sekoita taikinaksi. Laita uuni lämpenemään ja anna taikinan turvota sen aikaa kulhossa.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle runsaasti kauraleseitä. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät n. 7 x 7 cm:n kokoisiksi.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin ruskeiksi.
Aivan ihania tulee leipäsistä tällä reseptillä (tai vähän muunnellen, eri jauho+lese-yhdistelmiä on tullut kokeiltua). Ainoa ongelma on, että tulee kyllä ihan järjettömän ohut, jos levittää taikinan koko uuninpellille (oma uunini ei siis ole mitenkään iso), puolitoistakertaisen saa kyllä järkiään tehdä, jos ei halua todella rapsakkaa lopputulosta.
Näitä kauralesepaloja on tehty monen vuoden ajan ainakin kerran viikossa. Mainio välipala makeannälkään tai sitten laitetaan juustoa päälle, niin tulee suolaisempaa. Koko 5-henkinen perehe tykkää tosi paljon! Jauhojs vaihdellen saadaan eri makuja. Grahamjauhoja, vehnäjauhoja, mitä milloinkin kaapista löytyy. Myös öljyn ja siirapin määrää vaihtelen. Teen kerrallaan kolme annosta, jotka laitan kahdelle pellille. Välillä paistan tummemman ihanan rapeaksi ja välillä pehmeänvaaleaksi. Helppo ja nopea. Lapsetkin osaavat jo tehdä.