Tässä mansikkapiirakassa hyödynnetty Leipurin kreemi eli Crème Pâtissière on kondiittorimestarien perusohje, josta löytyy lukuisia muunnelmia. Klassista reseptiä on tässä yksinkertaistettu herkullisuudesta tinkimättä. Voit kokeilla piirakan täytteeksi myös erilaisia marjoja ja hedelmiä sesonkeja seuraillen. Suolatut pistaasipähkinät ja sitruuna-verbena viimeistelevät maut.

Ainekset 8 annosta

Vaniljatäyte:
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljauutetta
½
kg
mansikoita
2
rkl
suolattuja pistaasipähkinöitä, murskattuna
1
rku
sitruunaverbenaa tai minttua

Ohje

  1. Painele sulatettu taikina ohueksi kerrokseksi piirakkavuokaan. Paista kypsäksi 220- asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Sekoita vaniljakreemin ainekset keskenään sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen piiraspohjan päälle.
  3. Kokoa päälle tuoreet marjat, pistaasipähkinät ja yrtit.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.