Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta pieniä pullia tonttujen päiksi, hieman isompia vatsoiksi ja ihan pieniä pullia käsiksi ja jaloiksi. Nipistele osat yhteen. Voit myös leipoa tonttujen kädet ja jalat nauhoista taitellen, yhdistä tonttujen muodot kohdalleen. Kohota nisset ja nasset kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Paina kohonneisiin pulliin syvälle sormilla rusinoita tms. silmiksi ja napeiksi. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".