Näin saat helpot ja takuuvarmat eväät vappu- tai kesäpiknikille, toki sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai vaikkapa halloween-juhliin.

Herkku valmistuu helposti: taikinan sisään nakki, joka kietaistaan pekoniin, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan. 

Mikäli et halua käyttää pekonia, erilaiset juustot sopivat mainiosti nakin kaveriksi. 

Katso valmistusvideo ohjeen alta. Nakki-pekonitaskuja tehdään videon jälkimmäisellä puoliskolla.

Ainekset 15-16 annosta

Täyte:
15-16
nakkia
150
g
pekonia
tomaattiketsuppia
1-2
rkl
pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
Päälle:
munaa
unikon- tai GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi.
  2. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle mausteita sekä nakki, joka on kierretty pekoniin. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. 
  3. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.