Ota makkara ajoissa pois kylmästä, tulos on mehevämpi, kun grillattava ei ole kovin kylmä.

Kääri kuorettoman/ohutkuorisen makkaran ympärille taikinasuikaleita.

Laita nakit tai makkarat miedohkon kuumaan (ei siis liian polttavaan) grilliin, käännä makkarat kun ne ovat saaneet väriä ja rasva alkaa tiristä.

Syö heti: sinapilla, ketsupilla, kurkkusalaatilla tai halutessa eksoottisemmilla kastikkeilla, esim. taco-kastikkeella - kypsä makkara on mehevää syötävää!

Ainekset 4-6:lle annosta

400-500
g
kuorettomia/ohutkuorisia nakkeja tai grillimakkaraa
Lisäksi:
sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia

Ohje

  1. Ota makkarat jääkaapista huoneenlämpöön tai ulkolämpötilaan ja taikina pakkasesta sulamaan.
  2. Kauli taikina melko ohueksi ja ota siitä taikinapyörällä 1-2 cm leveitä nauhoja. Kääri nauhat ohutkuoristen tai kuorettomien nakkien tai makkaroiden ympärille ristiin rastiin.
  3. Laita nakit tai makkarat miedohkon kuumaan grilliin, käännä nakit tai makkarat muutamia kertoja, kun ne ovat saaneet väriä ja rasva alkaa tiristä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.