Ainekset uunipellillinen, noin 15 annosta

3
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1-1½
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
n.100
g
(laktoositonta) voita tai margariinia

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta pellin kokoinen piirakkapohja, jätä osa taikinasta koristesuikaleiksi. Levitä pellille ja muotoile piirakalle myös reunat. Kohota ja tee muuten kuten pakastetaikinasta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.