Ihana mustikkapiirakka on suomalaisten kestosuosikki! Tämä herkullinen mustikkapiiras valmistuu Täysjyväkaurajauhoista ja helpossa, kermaviilipohjaisessa täytteessä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tarjoa mustikkapiiras jäähtyneenä ja koristele esimerkiksi mintulla.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm annosta
Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri ja kananmuna.
Sekoita täysjyväkaurajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne muiden aineisten joukkoon. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) ja leivitä taikina vuoan pohjalle. Taikina on melko löysää, joten apuna levityksessä voi käyttää jauhotettua kättä tai nuolijaa.
Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhot ja lisää marjat pohjan päälle.
Sekoita täytteeseen tuleva kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 °C noin 35 minuuttia. Mikäli reunat alkavat tummua paiston aikana, voi piirakan päälle laittaa folion.
Mahtavan hyvä piirakka! Tosin koska minulla on hieman erilainen piirakkavuoka, niin laitoin enemmän marjoja ja hieman isomman pohjan. Tein myös juoksevista Becelistä, koska en viitsinyt sulattaa rasvaa. Kannattaa myös katsoa miten oma uuni lämpenee. Meillä riippuu vuorokauden ajasta kuinka tehokasta lämpö on. Nyt paistoin noin 180 asteessa ja tuli oikein hienon näköinen eikä yrittänytkään palaa.