Mustikkamurupiirakka on leivottu käyttäen kaura- ja tattarihiutaleita ja perunajauhoja, ohjeessa ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja.
Mustikkamurupiirakka on pehmeää ja murumaisuus imee itseensä hyvin mustikoista irtoavaa nestettä.
Murupiirakka on herkkua kuumana kylmän vaniljajäätelön kanssa, mutta maistuu toki kylmänäkin.
HUOM! Myllyn Paras -hiutaleet saattavat sisältää pieniä määriä muita viljoja, joten kyseisiä hiutaleita ei voida suositella gluteenittomaan ruokavalioon. Reseptistä saa gluteenittoman, käyttämällä gluteenittomia kaura- ja tattarihiutaleita.
Ainekset 1 iso matala piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, vaniljasokeri ja hiutaleet. Sekoita hyvin ja lisää vielä sulatettu hieman jäähtynyt rasva. Levitä taikina voidellun ja hiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat.
Sulata crunchya varten rasva, sekoita siihen muut aineet niin, että saat murumaisen seoksen. Levitä seos piirakkaan mustikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia.
Tarjoile kuumana vaniljajäätelön tai kylmänä vaniljakastikkeen kanssa.
Myllyn Paras Kaura-tattarihiutaleet saattavat sisältää pieniä määriä muita viljoja, joten kyseisiä hiutaleita ei voida suositella gluteenittomaan ruokavalioon. Reseptistä saa gluteenittoman, kun käyttää Myllyn Paras Kaura-tattarihiutaleiden sijasta gluteenittomia kaura- ja tattarihiutaleita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta