Suomalainen elokuu on tunnettu marjasadostaan, mistä innostuneena #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) pyöräytti herkullisen lettukakun. Lettukakut ovat Anniinalle tuttu leivonnainen ja tämä mustikalla sekä vaniljalla viimeistelty luomus sopii hyvin esimerkiksi perinteisen mustikkapiirakan tilalle.
"Mielestäni mustikka on ihanan makuinen marja, ja lähes kaikkien makuun. Sitä saa helposti lähimetsästä itse kerättynä ja se sopii moneen. Siksi mustikkaa tuleekin käytettyä paljon leivonnassa!"
Ainekset 10 annosta
Ohje
Lättytaikina:
Sekoita jauhot, kananmuna ja vesi tai maito yhteen. Anna taikinan turvota hetki.
Paista letut pannulla kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä kokonaan.
Täyte:
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Lisää kreemijauhe, rahka sekä hiukan murskatut mustikat ja sekoita.
Kokoa kakku laittamalla pohjalle lettu ja päälle ohut kerros mustikkatäytettä.
Kommentteja ja keskustelua