Mustaherukka-suklaabrowniet ovat ihania suussasulavia herkkuja, jotka kruunaavat niin aattoaterian kuin joulupäivän kahvihetken. 

Ohje on helppo ja browniepalat säilyvät jääkaapissa useita päiviä, elleivät tule syötyä saman tien.

Browniet voi myös pakastaa ja niillä voi herkutella myös ympäri vuoden.

Ainekset noin 40 kpl annosta

200
g
voita
200
g
tummaa suklaata
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
3
munaa
dl
fariinisokeria
dl
tavallista sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1-2
dl
mustaherukoita (pakaste)
100
g
valkosuklaata pieninä paloina

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana. Sekoita jauho, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vaahdon joukkoon sulatettu suklaa-rasvaseos sekä jauhoseos varovasti käännellen. Lisää lopuksi valkosuklaapalat sekä mustaherukat.

  2. Kaada taikina esim. suorakulmaiseen uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Voit myös käyttää tavallista uunipeltiä, taikinaa riittää silloin n. puolelle pellille. Paista 175 asteessa n. 15-30 min. riippuen taikinan paksuudesta.

  3. Brownien tulee olla sisältä kostea, varo paistamasta liian kuivaksi. Leikkaa jäähtynyt levy pieniksi neliöiksi tai kolmioiksi. Koristele tomusokerilla ja esim. mustaherukoilla tai pähkinärouheella. Tarjoile kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

Resepti:
Jeremias Rantanen, Varkaus. Kunniamainintaresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Vinkit

Taikinaan voi halutessaan lisätä myös pähkinärouhetta, rusinoita tai vaihtaa mustaherukat esim. vadelmiin. Myös rommitilkka antaa makua. Taikinasta voi halutessaan tehdä myös kakun. Paistoaika pitenee silloin hiukan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.