Ainekset noin 15 kpl annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
sokeria tai tummaa sokeria
1
dl
kookoshiutaleita tai rusinoita
1
tl
soodaa
¾
dl
kermaa
Väliin:
n.2
dl
marjasosetta tai -hilloa
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g) tai tuorejuustoa
n.4
dl
mustaherukoita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita (jättäen väliä toisiinsa) leivinpaperin päälle uunipellille ja painele ne mataliksi ympyröiksi. Paista 200-asteessa n. 10 min.

  2. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja herukat. Kokoa leivokset jäähtyneinä tarjottimelle. Levitä alimmaksi tuleville keksille marjahilloa tai -sosetta. Levitä päälle kerros rahkamarjaseosta ja paina kanneksi toinen keksi.

  3. Mikäli täytät keksit juuri ennen tarjoilua, ne ovat rapeita. Voit myös täyttää keksit aiemmin ja laittaa ne odottamaan tarjoilua jääkaappiin, tällöin kaurakeksit pehmenevät. On makuasia, haluatko keksien olevan rapeita vai pehmeitä leivoksissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.