kuivattuja taateleita, luumuja ja karpaloita hienonnettuna
2
dl
vettä
3
tähtianista
2
omenaa
3
rkl
sitruunamehua
Voiteluun ja pinnalle:
1
muna
mantelilastuja
Lisäksi:
kermajäätelöä (appelsiinin-, rommirusinan- tai vaniljanmakuista)
Ohje
Kiehauta vesi, tähtianikset ja kuivatut taatelit, luumut ja karpalot kattilassa, anna niiden pehmetä, lisää tarvittaessa vettä niin, että muodostuu paksu sose, kuten torttuhillo. Poimi tähtianikset pois. Kuutioi sillä aikaa omenat ja laita ne kippoon, jossa on sitruunamehua. Lisää lopuksi omenakuutiot soseen joukkoon.
Leikkaa sulaneet taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Kaulineliöt isommiksi, n. 15 x 15 cm. Laita aina yksi neliö annosvuoan pohjalle, päälle runsaasti täytettä ja kanneksi toinen levy. Nipistele reunat yhteen ja tee pintaan säteittäin viiltoja. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Tarjoile kuumat tortut kylmän maustetun jouluisen (esim. appelsiini tai rommi) jäätelön kanssa.
VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen taateleiden tilalla viikunoita.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet
Kommentteja ja keskustelua