Ainekset 10 kpl annosta

munaa
Emmental-juustoraastetta
chilirouhetta
Täyte:
400
g
jauhelihaa
2
sipulia
dl
taco- tai texmex-maustekastiketta
1
tl
suolaa
1
rs
minitomaatteja (esim. pun. + kelt.)
1
rku
basilikaa tai salaattia
1
tlk
kermaviiliä

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja chiliä.
  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina.
  3. Täyte: Taskujen kypsyessä paista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla, mausta maustekastikkeella ja suolalla vahvanmakuiseksi. Viipaloi tomaatit. Levitä lämpimien taskujen väliin jauhelihaseosta, tomaattiviipaleita, basilikaa ja kermaviiliä. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Kokeile jauhelihan tilalla broilerisuikaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.