Ainekset 8:lle annosta

2
sipulia
4–5
rkl
rypsiöljyä
4
tomaattia
1
salaatinkerä
1–2
porkkanaa
½–1
ruukkua basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
2–3
rkl
viinietikkaa
50
g
emmentalia, parmesaania tai muuta juustoa lastuina tai 1 rs raejuustoa
suolaa
musta- tai valkopippuria

Ohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Käsittele kasvikset. Viipaloi sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Jos käytät kuivattua basilikaa, ripottele se pehmenneiden sipulirenkaiden joukkoon. Raasta porkkanat, lohko tomaatit ja revi salaatti. Höylää juustosta lastuja esim. perunankuorimaveitsellä.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja valuta. Kumoa pasta isoon kulhoon ja lisää joukkoon saman tien kuullotetut sipulirenkaat öljyineen. Pirskota sekaan viinietikka ja ripsauta joukkoon suolaa ja pippuria. Sekoita.

  3. Lisää tomaattilohkot, salaatti, raejuusto, jos käytät sitä, sekä tuoreet basilikan lehdet. Sekoita kevyesti. Kun käytät kovasta juustosta höylättyjä lastuja, lisää osaa salaattiin ennen sekoittamista ja osa vasta pinnalle. Nauti pastasalaatti saman tien haaleana.

VINKKI: Salaattiin sopivat myös muut kasvikset esim. kurkku- ja/tai paprikakuutiot. Voit valmistaa salaatin hyvin myös edellisenä päivänä jääneestä pastasta. Lisää se "piristymään" pannulle kuullotettujen sipulien joukkoon.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.