Ainekset 20-25 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
75
g
voi- tai margariinisulaa
n.2
dl
mantelirouhetta tai -lastuja
1
tl
vaniljasokeria
n.1
dl
sokeria
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelirouhetta tai -lastuja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.

  2. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Levitä sulaa rasvaa ohuelti taikinalevylle, ripottele pinnalle melko runsaasti mantelirouhetta tai -lastuja, vaniljasokeria ja sokeria.

  4. Kääri taikinalevy rullalle, nipistä saumakohta rullan alle, leikkaa taikinarulla viipaleiksi. Laita viipaleet kumolleen paperisiin muotteihin. Anna pullien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa.

  5. Voitele pullat munalla, ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.