Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 14 annosta
½
l
maitoa
50
g
tuorehiivaa
1
rkl
kardemummaa
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa
150
g
sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun:
kananmuna
Väliin:
1-1½
dl
marmeladia tai hilloa
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
2
tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
500
g
marsipaania
tomusokeria
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja lopuksi vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan vielä sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä taikinasta kaksi tasapaksua tankoa. Jaa tangot tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä pullat.
- Leikkaa pullista kansi. Pursota alimmalle pullalle hilloa. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma hillon ympärille pullan reunaa kiertämään.
- Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Ota muotilla pullan kannen kokoisia ympyröitä. Kostuta marsipaanipohjaa hieman vedellä ja painele kuivilla käsillä pullakannen päälle. Koristele halutessasi marsipaanikuvioilla.
- Tarjoa värikkäät marsipaanipullat kevät-talven kahvipöydässä.
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua