Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta, kuten Pikakaura+Kuitu Hiutale, mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta.
Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät.
Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä.
Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla.
Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.
Kommentteja ja keskustelua