Kätevät pikku marja- tai hedelmäpiiraset syntyvät pakastetaikinasta. Kätevin pieni piirasvuoka on silikonia, koska valmis piiras irtoaa siitä hyvin. Myös foliovuoat käyvät hyvin. Käytä niitä marjoja, joita vielä löydät, esim. karhunvattuja.

Myös omenalohkot, puolukat ja karpalot sopivat tähän hyvin, eikä mikään estä kokeilemasta pihlajanmarjoja - kermatuorejuusto pehmentää kirpeiden marjojen makua.

Ainekset noin 15 - 20 annosta

Vuokiin:
3
dl
mustikoita, puolukoita tai karpaloita
3
dl
vadelmia, karhunvattuja tms.
Täyte:
2
dl
kermamaitoa
200
g
vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
2
kananmunaa
n.½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille. Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
  2. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.