Kun leivität kakkuvuokaa, tee voitelu huolellisesti voidellen kauttaaltaan pehmeällä voilla tai margariinilla kaikki kakkuvuoan sisäpinnat, jotta korppujauhoja tarttuu tasaisesti kakun reunoille ja kypsä kakku irtoaa hyvin kakkuvuoasta.
Kahvikakku tulee kumota vuoasta lähes heti uunista ottamisen jälkeen.
Ainekset suorakaiteenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 1,8 l), noin 16 viipaletta annosta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon vuorotellen nestemäisten raaka-aineiden kanssa hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.