Kun leivität kakkuvuokaa, tee voitelu huolellisesti voidellen kauttaaltaan pehmeällä voilla tai margariinilla kaikki kakkuvuoan sisäpinnat, jotta korppujauhoja tarttuu tasaisesti kakun reunoille ja kypsä kakku irtoaa hyvin kakkuvuoasta.

Kahvikakku tulee kumota vuoasta lähes heti uunista ottamisen jälkeen.

Ainekset suorakaiteenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 1,8 l), noin 16 viipaletta annosta

150
g
voita tai margariinia
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
100
g
valkoista tai tummaa suklaata sulatettuna
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
1
dl
vahvaa kahvia
2-3
rkl
kahvi- tai mantelilikööriä
100
g
valkoisia tai tummia suklaarakeita tai suklaata rouheena
Leivitykseen:
voita tai margariinia

Ohje

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon vuorotellen nestemäisten raaka-aineiden kanssa hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min.

  3. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. 

VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.