Kevään edetessä alkaa myös ihana piknik-kausi.

Tässä ruokaisa ja herkullinen salaatti, joka on helppo pakata vaikka mukaan piknik-koriin.

Ainekset 4:lle annosta

1
rkl
öljyä
1
ps
babypinaattia
20
kirsikkatomaattia
400
g
naudan jauhelihaa
Kastike:
2
rkl
kalakastiketta
2-3
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
limemehua
1
rkl
fariinisokeria
1
chilipalko hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
inkivääriä raastettuna
2
tl
vettä
Lisäksi:
3
kevätsipulin vartta
½-1
dl
korianteria hienonnettuna
½
chilipalko viipaloituna
oliiviöljyä
seesamiöljyä
GoGreen seesaminsiemeniä
salaatin tai pinaatin lehtiä

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, kaada päälle öljy, sekoita ja anna jäähtyä. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Sekoita jäähtyneeseen pastaan pinaatit ja tomaatit.
  2. Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kypsä jauheliha kulhoon ja kaada päälle kastike. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai ainakin lihan jäähtymisen ajan. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Valuta jauhelihasta ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja chili. Vuoraa tarjoiluastia salaatin/pinaatinlehdillä ja tarjoile thaimaustettu jauheliha pastapedin päällä. Viimeistele oliivi- ja seesamiöljyllä sekä seesaminsiemenillä.
Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.