Kaurakeksit ovat monien suosikki vuodesta toiseen, resepti johon aina palataan.

Kaura antaa kekseille täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla.

Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja mangopaloja tuomaan uutta makuvivahdetta.

Kokeile myös muita kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja: taatelia, ananasta, karpaloita, mustikoita tai perinteisiä rusinoita.

Ainekset 30-40 annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia (voi olla laktoositonta)
dl
sokeria
1
dl
kuivattuja pieniä mangokuutioita
1
dl
kuivattuja pieniä papaijakuutioita
1
tl
soodaa
½
dl
(laktoositonta) kermaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

  2. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.