Haettu sivustolta 21.11.2024
Ainekset annosta
1
l
vettä
1
tl
suolaa
1
pkt
pekonia (150 g)
1-2
punaista chilipaprikaa
1-2
vihreää jalapenoa
400
g
naudan jauhelihaa
½-1
tl
punaisia chilihiutaleita
2
tl
oreganoa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
karkeaksi rouhittua mustapippuria
1
prk
tomaattimurskaa (400 g)
2
tl
ruokokidesokeria
1
prk
ruoanvalmistus sulatejuustoa (cheddar tai chili) (250 g)
1
rku
korianteria
1
rku
minttua
Pinnalle:
1
dl
juustoraastetta
1-2
tl
hunajaa tai siirappia
Ohje
-
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä, ilman kantta, 8 minuuttia. Katkaise lämpö, laita kansi päälle ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
-
Silppua pekoni, chilit ja jalapenot ja siirrä silput suureen paistinpannuun tai paistokasariin. Kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet pannuun, ruskista muruksi.
-
Lisää tomaattimurska, sulatejuusto ja ruokokidesokeri ja hauduta pari minuuttia.
-
Lisää silputut yrtit ja makaronit joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan, ripottele juustoraaste pinnalle ja valuta ohuet hunaja- tai siirappiraidat päälle.
-
Työnnä vuoka 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nauti.
VINKKI! Tee ruoasta kasvisversio korvaamalla jauheliha ja pekoni kasviksilla: esim. maissi, kesäkurpitsa, pavut.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua