Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää mansikkamehu. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa maidoton vispautuva vaniljakastike (esim. Beneviva) vaahdoksi tortulle. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita!
VINKKI: Munaton torttu: Voit korvata mansikkatortun kananmunat omenasoseella tai omenahillolla, 150 g eli 1½ dl sosetta korvaa 2 munaa koko reseptistä. Mikäli sose on hyvin löysää, voit lisätä taikinaan 1 rkl maissi-, peruna- tai soijajauhoja.