Ainekset iso pyöreä vuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 10 annosta

2
kananmunaa (tai 1½ dl omenasosetta)
½
dl
hedelmäsokeria
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
mansikkamehua
Täyte kypsälle tortulle:
1
dl
mansikkamehua
2
dl
mansikkasurvosta
2
dl
maidotonta vispautuvaa vaniljakastiketta
3-4
dl
mansikoita
Leivitykseen:

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää mansikkamehu. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa maidoton vispautuva vaniljakastike (esim. Beneviva) vaahdoksi tortulle. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita!

VINKKI: Munaton torttu: Voit korvata mansikkatortun kananmunat omenasoseella tai omenahillolla, 150 g eli 1½ dl sosetta korvaa 2 munaa koko reseptistä. Mikäli sose on hyvin löysää, voit lisätä taikinaan 1 rkl maissi-, peruna- tai soijajauhoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.