HUOM! ON HYVÄ, JOS KAIKKI RAAKA-AINEET OVAT HUONEENLÄMPÖISIÄ, KUN ALAT VALMISTAMAAN MACARONSEJA.
Ainekset Macarons 80–100 kpl koosta riippuen, leivokset 8 annosta annosta
Ohje
Macarons:
-
Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon.
-
Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).
-
Sekoita kattilassa erikoishienoa sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi.
-
Ala nyt vaahdottamaan kevyesti 30 g erikoishienoa sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa.
-
Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45 asteiseksi.
-
Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.
-
Pursota massasta tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5-2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Anna pyörylöiden pinnan ”kuorrettua” n. 15 minuuttia ennen paistamista.
-
Paista 130-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.
-
Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.
Macarons-täytteet esimerkiksi:
-
hilloa
-
marmeladia
-
lemon curdia
-
voikreemiä
-
suklaaganachea
Kääretorttuleivokset:
-
Vaahdota kananmunat ja erikoishieno sokeri napakaksi vaahdoksi.
-
Sekoita kulhossa keskenään Emännän Puolikarkea vehnäjauho ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
-
Siivilöi jauhoseos sokeri-munavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelirouhe.
-
Paista kääretorttupohjaa 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
-
Ripottele puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Poista leivinpaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin.
-
Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle vadelmahillo. Kääri torttu rullalle aloittaen sen leveästä reunasta.
-
Leikkaa päät pois. Leikkaa tortusta n. 3 cm paksuja viipaleita ja käännä ne vadille leikkuupinta ylöspäin.
-
Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla.
-
Kuorruta tarjoiluvadille nostetut leivokset vaahdolla ja viimeistele macarons-leivoksilla ja syötävillä kukilla.
Kommentteja ja keskustelua