Ainekset 1 iso pitko tai 2 pienempää annosta

½ l annos pullataikinaa
Täytteeksi:
1
tlk
luumumarmeladia
3-5
omenaa lohkoina
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelilastuja

Ohje

  1. Valmista ½ litran pullataikina ohjeen mukaan. Ks. ohje tästä linkistä: Näin leivot Myllyn Parasta joulupullaa. Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat pois.

  2. Leivo siitä yksi iso suorakaiteen muotoinen levy, n. 30 x 40 cm. Levitä keskelle levyä marmeladi ja omenalohkot n. 10 cm leveäksi pitkon pohjaksi.

  3. Leikkaa reunat saksilla suikaleiksi, jätä ne kiinni hilloreunaan. Taittele suikaleet vuorotellen ristiin pitkon päälle. Kohota pitkoa puolisen tuntia lämpimässä paikassa liinan alla.

  4. Voitele munalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min.

VINKKI! Kokeile myös näyttävää pullakranssia, jossa on käytetty pullataikinan lisäksi kauramurotaikinaa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.