Ainekset 4-8 annosta annosta

4
kpl
broilerin rintafileepihviä, á 175 g
1
tl
suolaa
1
tl
karkeaksi rouhittua mustapippuria
4
kevätsipulia varsineen
4
mehevää luumua
4
viipaletta palvikinkkua
1
lime
1
rkl
öljyä
Leivittämiseen:
suolaa, pippuria
1
kananmuna
½
dl
ruokakermaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia ja öljyä
Lisäksi:

Ohje

  1. Leikkaa broilerin rintafileet levymuotoon, älä leikkaa paloja kokonaan irti toisistaan. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.  Anna maustua 15 minuuttia keittiölämpötilassa.

  2. Silppua kevätsipulit, halkaise huuhdotut luumut, poista kivet ja pilko puolikkaat sekä leikkaa kinkkusiivut isohkoiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja kuullota kevätsipulisilppu, luumupalat ja kinkkuviipaleet. Mausta täyte ripauksella suolaa ja mustapippuria ja limestä puristetulla mehulla.

  3. Jaa haaleaksi jäähtynyt täyte maustettujen pihvien toiselle puolelle ja käännä pihvin toinen puoli täytteen päälle. Kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla, niin että täyte pysyy pihvin sisällä.  

  4. Kasta pihvit kananmuna-kermaseoksessa ja leivitä suolalla sekä pippurilla maustetulla korppujauholla.

  5. Paista pihvit öljy-voiseoksessa, miedolla lämmöllä rapeiksi ja kauniin värisiksi. Jälkikypsytä uunissa 180 asteessa 4–8 minuuttia. 

  6. Nauti pihvit kanaliemessä keitettyjen ja yrteillä maustettujen Myllyn Paras Kokonaisten ohrasuurimoiden ja esim. maukkaan curry- tai cheddarkastikkeen kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.