Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Painele taikinaa teelusikan tai jälkiruokalusikan pesään ja vedä se siitä leivinpaperin päälle (yht. n. 60 kpl). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleanruskeiksi, n. 7-9 min.
Levitä jäähtyneelle lusikkaleivälle marmeladia ja paina toinen lusikkaleipä päälle. Käsittele lusikkaleipiä varoen, ne ovat erittäin hauraita. Kieritä lusikkaleivät sokerissa.
Hmm. Olin etsimässä sellaista perinteistä ohjetta, jossa (muro) taikinan rasva kuumennetaan ja ihan aavistuksen ruskistetaan ennen muiden aineiden lisäämistä. Ymmärtääkseni se on se "the" lusikkaleipien juju? Ja lisäksi lusikkaleivät ovat yleensä munattomia, ja siksi helppo ja hyvä pikkuleipä (ruokavaliot huomioivaan) juhlapöytään. Varmasti perusmurotaikinastakin saa tällä tavoin samalla tekniikalla (lusikoiden kuppeihin painamalla) ihan hyviä saman näköisiä pikkuleipiä. Mutta minä jatkan etsintää. Muutoin kiitos sivuston innostavista ja monipuolisista ohjeista.
Olen itse tehnyt lusikkaleipiin ihan oman taikinan - en mitään murotaikinaa. Onko tuo murotaikina yhtä hyvänmakuista pikkuleipiin kuin oikea lusikkaleipätaikina?
ohje ei ikinä vastaa "oikeita" lusikkaleipiä, ei puutu kuin maku.....tietty jos ei ole koskaan oikeita saanut, ei tiedä miltä lusikkaleivät maistuvat. varsinkin oman äidin tekeminä
olen halunnut aina tehdä lusikkaleipiä kumminkaan ryhtymättä siihen ja heti nähtyäni muutama kuukausi sitten tämän ohjeen kokeilin sitä ja lusikkaleivistä tuli tosi hyviä!