Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdään käteviä cocktailpaloja.
Täytteen värit on valittu sini-valkoisiksi, voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla.
Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi (2 x 4), voitele, ripottele pinnalle siemeniä koristeeksi ja paista neliöt.
Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja: kuita, tähtiä, sydämiä jne.
Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita.
Voitele palat munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai fenkolinsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Täytteen värit on valittu sinivalkoisiksi. Voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla. Sekoita molemmat täytteet omissa kipoissaan tahnaksi. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin 1-2 teelusikallista täytettä.
VINKKI: Jos teet suuremman määrän ja haluat oikein kauniita cocktailpaloja, hienonna täyte hyvin tahnamaiseksi ja pursota se varovasti paloihin.
Kommentteja ja keskustelua