• Uunissa tehtävät paistokset ovat käteviä arkiruokia.
  • Opettele käyttämään arkiruokiin tummaa, kuitupitoista pastaa, paistoksissa tummuus häviää kastikkeiden ja täytteiden värien joukkoon.
  • Erimakuisilla juustoilla saat vaihtelua paistosten makuun, tarvittaessa valitse kevyttä juustoa, jotta vältyt piilorasvoilta.

Ainekset uunivuoallinen annosta

2
paprikaa
n.250
g
savulohta
n.250
g
purjosipulia
1
rkl
tilliä (tai n. ½ dl tuoretta)
4
valkosipulinkynttä
Kuorrutuskastike:
3
rkl
margariinia
6
dl
maitoa
1
kalaliemikuutio
150
g
kevytjuustoraastetta (esim. Polar)
1
tl
sitruunapippuria
Pinnalle:
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan paprikakuutiot, lohipalat, purjorenkaat sekä mausteet.
  2. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää muut kastikkeen aineet ja hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min.
  3. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla 25-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit kokeilla paistokseen myös muita kalafileitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.