Makaronilaatikko ja lihapullat ovat molemmat olleet jo aikoja suomalaisten suosikkiruokaa. Tässä reseptissä yhdistyvät kaksi suosikkia. Resepti on lisäksi superhelppo ja ruoka maistuu taatusti koko perheelle.

Ainekset 4 annosta

1
sipuli
2
rkl
voita tai margariinia
300
g
lihapullia (valmiita tai itsetehtyjä)
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
125
g
sulatejuustoa (esim. ½ pkt voimakas koskenlaskija)
2
kananmunaa
6
dl
maitoa tai kaurajuomaa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan n. 7 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois lävikössä.
  2. Valmistele makaronien kypsyessä lihapullaseos. Kuori ja hienonna sipuli. 
  3. Voitele 1½–2 litran uunivuoka rasvalla ja sulata loppu rasva pannulla. Paahda siinä sipulisilppu. Puolita lihapullat joukkoon ja ripottele päälle mausteet. Pilko tai murusta joukkoon jääkaappikylmä sulatejuusto. Kuumenna ja sekoittele seosta hetki puulastalla. 
  4. Kaada valutetut makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada lihapullaseos päälle. Sekoita aineksia varovaisesti vähän nostellen. Vispaa munien rakenne rikki mittakannussa ja kaada päälle sekoitellen maito (tai vastaava). Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 5–10 minuuttia.
  5. Jos et syö ruokaa heti, jätä ruoka muhimaan uuniin, mutta ota lämpö pois ja peitä ruoka kannella tai foliolla.
  6. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa reseptillä luomuruoan, kun käytät Myllyn Paras Luomumakaronia ja muita luomuraaka-aineita.

Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.