Lettulasagne maistuu erinomaiselta näinkin, mutta myös bolognese-tyylinen kastike toimii. Aikaa ja vaivaa säästääksesi voit toki käyttää lasagneen valmista tomaattikastiketta.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Letut: Sekoita vesi pinaattilettujauhojen joukkoon. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia. Paista letut kasvisöljyssä kypsiksi.
-
Täyte: Sekoita ricotta ja kananmuna kulhossa. Lämmitä öljy pannulla, lisää valkosipuli ja paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes sipuli alkaa notkistua. Lisää pannulle pinaatti ja paista, kunnes se nuupahtaa. Anna jäähtyä hieman ja purista nesteet pois. Hienonna pinaatti. Sekoita pinaatti ricotan joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella muskottia.
-
Kastike: Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää sipuli. Paista välillä sekoittaen lempeällä lämmöllä, kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa, 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja chililastut. Jatka paistamista minuutin ajan. Lisää loput mausteet, basilika ja tomaattimurska. Anna hautua 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Surauta sileäksi sauvasekoittimella.
-
Kokoaminen: Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ensin ohut kerros tomaattikastiketta. Asettele päälle lettu. Levitä pinnalle ricottatäytettä ja tomaattikastiketta. Laita päälle lettu ja jatka kerroksittain, kunnes kaikki täytteet ja letut on käytetty. Ripottele lettulasagnen pinnalle parmesaania ja paista 170-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Mitä keliaakikko voi laittaa by Anonymous (not verified)