Haettu sivustolta 12.2.2025
Nyt on jymäkkää evästä. Amerikkalainen tekee makaronilaatikkonsa triplajuuston ja kerman kanssa, joten maku on herkullisen suunmyötäinen. Terveellisiä elämäntapoja juustomakaronin uumenissa edustaa ronski annos lehtikaalia.
Ainekset 1 uunivuoallinen annosta
200
g
lehtikaalia
200
g
vahvaa cheddaria raastettuna
2
dl
creme fraichea
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
Dijonin sinappia
puolikas paketti pekonia pieniksi paloiksi pilkottuna
⅕
tl
valkopippuria
100
g
pankojauhoja
Ohje
- Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta ja laita uuniastiaan.
- Poista kaalista paksut lehtiruodit. Keitä pilkottua kaalia pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja pilko jäähtyneenä vielä vähän pienemmiksi suikaleiksi.
- Ota cheddarista neljännes sivuun ja sekoita loput keitetyn makaronin joukkoon. Lisää mukaan creme fraiche, kerma ja sinappi. Sekoita hyvin.
- Ripottele päälle pilkottu pekoni, pankojauhot ja loput cheddarista.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea ja rapsakka.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua