Joulunajan ja vuodenvaihteen juhlien torttutaikinasta saa paljon muutakin leivottua kuin joulutorttuja.

Lehtevät tiramisu-taatelisydämet -reseptissä taikina paistetaan ensin muoteilla muotoiltuna ja täytetään vasta kypsänä.

Täytteestä saa juhlavamman liköörillä, mutta sen voi myös jättää pois esim. lapsille menevästä osuudesta.

Voit laittaa täytteeksi sekoitettua taatelirahkaa tai erikseen väliin kermarahkaa ja erikseen taateliseosta.

Ainekset noin 10 kpl annosta

Päälle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja
Täyte:
150
g
kuivattua taatelia
1
dl
vahvaa kahvia
½
dl
sokeria
3
rkl
Amaretto-likööriä
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)

Ohje

  1. Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita. Voit myös tehdä sydämiin keskelle pienet sydänikkunat eli reiät. Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min.
  2. Valmista täyte: Tee taateli-kahvi-amarettosose keittämällä kuivattua taatelia vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta liköörillä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja jäähtynyt taatelisose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen taateliseosta ja erikseen kermarahkaseosta.
  3. Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.