Superherkulliset laskiaispullat syntyvät täyteläisistä Myllyn Paras Wienertaikinalevyistä. Taikinaa sulatetaan noin 20 minuuttia levyt leivinpaperille levitettyinä. Vähän kohmeisista levyistä leikataan jokaisesta veitsellä tai piparimuotilla 2 isoa sydäntä. Nämä kohotetaan ja paistetaan. Syntyneet sydänpullawienerit halkaistaan jäähtyneenä ja täytetään kuten laskiaispullat, vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Ainekset 10 kpl annosta

Taikina:
Voitelu ja pinnalle:
kananmuna
1
dl
manteli- tai pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
3
rkl
raesokeria
Täyte:
150
g
vadelmahilloa tai mantelimassaa
1–1½
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata wienertaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

  2. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi. Leikkaa neliöt sen jälkeen isoiksi sydämiksi. Halutessasi voit käyttää isoa taikinalevylle mahtuvaa sydänmuottia, tai voit piirtää sydämen leivinpaperille ja käyttää sitä muottina.

  3. Peitä sydämet ja anna kohota huoneenlämmössä 1–1½ tunnin ajan.

  4. Voitele kohonneet sydämet mukiin rikotulla munalla kevyesti. Ripottele pinnalle manteli- tai pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja ja raesokeria. Paista pullawienereitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia kauniin vaaleiksi. Jäähdytä pullawienerit peittämättä, jolloin rapeus säilyy.

  5. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise sydämet kuten halkaisisit pikkupullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.