Haettu sivustolta 4.11.2024
Annoksesta tulee yksi kahvikakku, joka muodostaa puolet kurpitsan muotoisesta kakusta.
Ainekset 18 annosta
Taikina
350
g
soseutettua kurpitsaa *)
3½
dl
sokeria
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
250
g
voita tai maidotonta margariinia
5
munaa
Vuokaan
voita tai maidotonta margariinia
Kuorrute
300
g
tomusokeria
n. 3
rkl
vettä
oranssia pastaväriä
Kurpitsan kanta
pala kesäkurpitsaa
sitruunamelissaa
Ohje
*) Kokonaisen kurpitsan paino on noin tuplasti reseptiin tarvitsemasi määrän verran.
- Leikkaa kurpitsa kolmeen yhtä paksuun osaan ja poista pehmeä ydinosa. Laita palat pellille leivinpaperin päälle. Sivele pinta kevyesti öljyllä estääksesi kuivumisen kypsennyksen aikana. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
- Irrota kuoren sisältä hedelmäliha. Soseuta se sauvasekoittimella.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi.
- Yhdistä kulhossa kurpitsasose, munat ja voisula. Sekoita joukkoon jauhoseos.
- Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,4 l). Kaada taikina vuokaan.
- Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa vuoasta.
- Paista toinen samanlainen kakku, mikäli haluat tehdä kokonaisen kurpitsan muotoisen kakun. Anna jäähtyä ennen kuin ryhdyt siirtelemään kakkuja. Leikkaa kakun pinta tasaiseksi, jotta saat puolikkaat asettumaan tiiviisti toisiaan vasten.
- Laita kakut tasaiset puolet vastakkain tarjoilulautasen päälle.
- Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Laita vettä sen verran, että kuorrute on notkeaa, mutta kuitenkin niin paksua, ettei se valu kakun päältä pois. Värjää oranssiksi. Valuta kuorrutetta kakun päälle.
- Viimeistele koristelu laittamalla pala kesäkurpitsaa kannaksi ja lisäämällä ympärille sitruunamelissan oksia.
Resepti:
Kinuskikissa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua