Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista täyte paistamalla pannussa voissa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.
Levitäpiirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle.
Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra. Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.
Hei, kiitos reseptistä kukkakaali-parsakaalipiirakka! Oli tosi herkullinen!!! Mustapippurituorejuuston sijaan laitoin Kolmen pippurin tuorejuustoa ja kasviksiin hiukan yrttimaustekuutioita ja tein piirakan omaan peruspohjaani. Oli kyllä niin hyvä, että kasvisruokakokeiluihin tuli taas vauhtia! Ranskankerma + tuorejuusto toimi todella hyvin ja toi mehevyyttä. Kuitenkin piirakka oli samaan aikaan lähes raikkaan makuinen...? Juuri sellainen millainen kasvispiirakan tulee ollakin; siihen ei kaipaa lihaa eikä kalaa! Ja vielä tuoretta oreganoa ja villirucolaa päälle niin gourmet on valmis... Kiitos!