Kuituinen ananashyytelö on herkullinen ja kuitupitoinen jälkiruoka tai välipala.
Tässä jäkiruoassa on käytetty liivatetta eli gelatiinia. Liivate valmistetaan sekä sian että naudan nahasta, luista ja jänteistä.
Jos ei kuitenkaan halua käyttää perinteistä liivatetta, kasvikunnasta saatava vaihtoehto on hyytelöivä tuote agar agar.
Monessa paikassa perunajauho tai muu tärkkelys, kuten arrowjuuri ajaa melkein saman asian, muita vaihtoehtoja liivatteelle ovat mm. guarkumi, inuliini, karrageeni ja johanneksenleipäpuu.
Pidä liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen n. ½ dl:aan kuumaa ananastölkin valutettua lientä (kuumenna esim. lasissa mikroaaltouunissa).
Sekoita sulanut kuuma liivateliemi ananasmurskaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, kauraleseet, rusinat ja jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt ananasmurska-liivateseos, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla sopivaksi.
Annostele tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran. Koristele annokset ananaspaloilla (ja mintun lehdillä).
Juuri näitä ohjeita olin vaille nyt vappu on ovella , kokeilen ja kerron sitten mitä kansa on mieltä. Näin koronan aikana vain minä ja sehän on tärkein, että emäntä pitää .
Tämä resepti on helppo ja erikoinen, olematta kuitenkaan liian erilainen. Kokeilin reseptiä myös siten, että lisäsin hyytelöön murskattuja minttusuklaa-karamelleja (n. 1 karamelli annosta kohti, eli ei paljon) ja koristeena reilusti minttua. Maut luovat sinfonian keskenään. Oikein hyvää. Niin, ja näin.