Uunibanaaneista saat nopeasti maukasta vatsan täytettä kun nälkä yllättää, helppo vaihtoehto hedelmäpiirakalle.

Uunibanaani on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta sen voi nauttia myös lisäämällä siihen kuituja.

Kuidukas leseseoksessa on kauran, rukiin ja vehnän leseitä.

Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= ½ dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta.

Ainekset 4 puolikasta, 2 kpl kahdelle annosta

2
banaania
Päälle:
1
dl
kookoshiutaleita
2-3
rkl
juoksevaa margariinia
n.3
rkl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Halkaise banaanit pituussuunnassa mikroaaltouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille/lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.

  2. Paista 1-1½ min mikroaaltouunin täydellä teholla (n. 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla. Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa.

VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenoita tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.