Kinkun paistaminen onnistuu tämän helpon ohjeen avulla. Paista mehevä joulukinkku!

Katso myös ohjeet: Kinkun sulatusKinkun kuorrutus ja Kinkun kastike.

Ainekset annosta

Ainekset:
1
sulanut kinkku

Ohje

  1. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi ennen paistamista.
  2. Huuhtele kinkun pinta ja kuivaa se sen jälkeen huolellisesti.
  3. Siirrä kinkku uunipannun päälle ritilälle, lisää uunipannulle hieman vettä.
  4. Upota paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa, varmista ettei mittarin kärki osu luuhun.
  5. Paista kinkkua 100–125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Kinkun koko, muoto ja alkulämpötila vaikuttavat kinkun paistoaikaan, keskimääräinen paistoaika on 60–80 min/kg.

VINKKI: Hyödynnä joulukinkun rippeet tekemällä niistä Kinkkupastaa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.