Paista kinkku ensin kypsäksi Kinkun paisto -reseptin mukaisesti. Voitele kinkun pinta sinapilla ja ripottele päälle ruiskorppujauhoja. Koristele pinta kauniisti neilikoilla. Paista kinkkua tämän jälkeen 225–250-asteisessa uunissa (keskiosassa) vielä 7–10 min ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kinkun valmiilla pakastetaikinalla, katso resepti tästä.
Tein kerran sen virheen, että koristelin neilkoilla. Ne todellakin maustoivat koko kinkun ja perheemme mielestä kinkku oli syömäkelvoton. Ei koskaan enää.
Resepti on varmasti aivan hyvä, mutta kun minulla ei ole kokemusta neilikoilla koristelusta kysyn:
Miten tiheästi neilikoita tulisi painella kinkun pintaan, ettei mausta ei tule liian voimakas?
Kolmen cm välein ehkä?
Kalevi