Ronskisti ruokaisat nyytit täytetään sesongin vihreällä parsalla, ilmakuivatulla kinkulla ja ranskalaisella brie-juustolla, jonka voi tarvittaessa korvata myös vuohenjuustolla.

Ainekset annosta

6
rkl
sulatettua voita
1
rkl
hunajaa
0,5
tl
suolaa
1
nippu
parsaa kova kanta poistettuna
2
rkl
oliiviöljyä
10
viip.
ilmakuivattua kinkkua
200
g
briejuustoa
mustapippuria myllystä
kananmunia nyyttien voiteluun

Ohje

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita pienessä kulhossa yhteen sulatettu voi, hunaja ja suola.
2. Penslaa parsat oliiviöljyllä.
3. Kauli molemmat taikinalevyt 25 x 35 cm:n suorakulmioksi. Leikkaa molemmat kaulitut levyt kuudeksi neliöksi.
4. Käännä kaikki neliöt "timantin" muotoon ja penslaa hunajavoilla. Asettele päälle viipale kinkkua, pari parsaa ja nokare briejuustoa. Käännä vasen sivu päälle ja penslaa hunajavoilla. Käännä sitten oikea sivu päälle ja penslaa hunajavoilla. Mausta reippaasti mustapippurilla.
5. Paista, kunnes nyyttien pinta on ruskistunut kauniisti ja juusto sulanut. Viimeistele hunajavoilla ennen tarjoamista.

 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.