Ronskisti ruokaisat nyytit täytetään sesongin vihreällä parsalla, ilmakuivatulla kinkulla ja ranskalaisella brie-juustolla, jonka voi tarvittaessa korvata myös vuohenjuustolla.
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita pienessä kulhossa yhteen sulatettu voi, hunaja ja suola. 2. Penslaa parsat oliiviöljyllä. 3. Kauli molemmat taikinalevyt 25 x 35 cm:n suorakulmioksi. Leikkaa molemmat kaulitut levyt kuudeksi neliöksi. 4. Käännä kaikki neliöt "timantin" muotoon ja penslaa hunajavoilla. Asettele päälle viipale kinkkua, pari parsaa ja nokare briejuustoa. Käännä vasen sivu päälle ja penslaa hunajavoilla. Käännä sitten oikea sivu päälle ja penslaa hunajavoilla. Mausta reippaasti mustapippurilla. 5. Paista, kunnes nyyttien pinta on ruskistunut kauniisti ja juusto sulanut. Viimeistele hunajavoilla ennen tarjoamista.
Kommentteja ja keskustelua