Kiinalaisittain maustamalla ja kanaliemipohjaan keittämällä peruskaurapuuro saa uusia ulottuvuuksia. Kysele makeaa, sherryn kaltaista shaoxing-ruuanlaittoviiniä aasialaisista marketeista. Satunnaisesti sitä on saanut Alkostakin. Korvaa shaoxing tarvittaessa sherryllä.

Ainekset 2 annosta

2
kananmunaa
7
dl
kanalientä
2
rkl
Shaoxing-ruuanlaittoviiniä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kasvisöljyä
2
rkl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä ohuiksi "lanteiksi" viipaloituna
ruohosipuli hienonnettuna
chiliöljyä

Ohje

  1. Keitä munat kypsiksi, 7 minuuttia. Kuori ja puolita.

  2. Laita kaurahiutaleet kattilaan ja mittaa päälle kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua 10 minuuttia, kunnes hiutaleet ovat pehmenneet ja puuron rakenne on keittomainen. Mausta  shaoxing-viinillä ja soijalla.

  3. Lämmitä öljy pannulla ja paista valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan jatkuvasti käännellen. Älä polta.

  4. Jaa puuro kulhoihin ja lusikoi päälle valkosipuli-inkiväärisekoitus. Koristele ruohosipulilla ja kananmunilla. Ripottele päälle chiliöljyä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.