Kiinalaisittain maustamalla ja kanaliemipohjaan keittämällä peruskaurapuuro saa uusia ulottuvuuksia. Kysele makeaa, sherryn kaltaista shaoxing-ruuanlaittoviiniä aasialaisista marketeista. Satunnaisesti sitä on saanut Alkostakin. Korvaa shaoxing tarvittaessa sherryllä.
Keitä munat kypsiksi, 7 minuuttia. Kuori ja puolita.
Laita kaurahiutaleet kattilaan ja mittaa päälle kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua 10 minuuttia, kunnes hiutaleet ovat pehmenneet ja puuron rakenne on keittomainen. Mausta shaoxing-viinillä ja soijalla.
Lämmitä öljy pannulla ja paista valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan jatkuvasti käännellen. Älä polta.
Jaa puuro kulhoihin ja lusikoi päälle valkosipuli-inkiväärisekoitus. Koristele ruohosipulilla ja kananmunilla. Ripottele päälle chiliöljyä.
Kommentteja ja keskustelua