Marjojen maku sopii hyvin yhteen tuorejuuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos.
Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.
VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.
Kommentteja ja keskustelua