Vispaa nesteet sekä Lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota hetki. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa 1½ dl kermaa kulhossa vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna ½ dl kermaa kasarissa kiehuvaksi. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata ne kiehuvan kerman joukkoon. Pehmennä kulhossa ricottajuusto ja sekoita joukkoon liivateseos. Kääntele joukkoon varovaisesti nostellen pilkotut mansikat, hienonnettu basilika ja kermavaahto.
Täytä jäähtyneet letut mansikkaseoksella ja kääri tiiviiksi rulliksi. Anna lettujen vetäytyä hetken aikaa jääkaapissa. Leikkaa halutessasi annospaloiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele mansikoilla ja basilikanlehdillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia