Ainekset 6 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 15 cm), tai 1 iso piirasvuoka annosta

Piiraspohjat:
Kypsälle pohjalle:
n.3
dl
mansikka-, vadelma-, lakka-, herukka- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
tl
vaniljasokeria
100
g
lakritsia pilkottuna pieneksi
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, lakkoja, herukoita tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina kuuteen osaan, eli näin saat piirakkapohjat 6:lle piiraalle. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.

  2. Paista piiraspohjia 200-asteisen alimmalla tasolla n. 10 min (iso piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  3. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja halutessa pienillä lakritsipaloilla. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla.

  4. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, herukoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.