Tähän kermaiseen sienipastaan voit helposti yhdistää erilaiset sienet, kuten herkkusienet, portobellot, siitakesienet, tatit, suppilovahverot tai kantarellit, luoden täyteläisen ja maukkaan pastan. Kastike valmistetaan ruokakermasta ja creme fraichesta, joka tuo sille samettisen koostumuksen. DeliVerde-yrtit, kuten lehtipersilja, salvia, rakuuna ja ruohosipuli, tuovat raikkautta ja syvyyttä makuihin.

Tarjoile tämä herkullinen kermainen sienipasta Myllyn Paras -kierrepastan kera, ja mausta se suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Ainekset 4 annosta

600
g
sieniä kuten herkkusieniä, portobelloa, siitakesieniä, tatteja, suppilovahveroita tai/ja kantarelleja
4
dl
ruokakermaa
2
dl
creme fraichea
1
rku
DeliVerde-yrttejä kuten lehtipersiljaa, salviaa, rakuunaa tai/ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria myllystä
rypsiöljyä

Ohje

  1. Pilko sienet paloiksi ja paista kuumalla pannulla n. ½ dl öljyä, kunnes sienet ruskistuvat kunnolla. Mausta sienet noin 1tl suolalla paistamisen alussa. Lisää pannuun kerma ja keitä muutama minuutti.
  2. Lisää creme fraiche ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti, kunnes kastike on kiehunut hiukan kokoon. Mausta pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Tarjoile kastike pastan kanssa. 
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.