Kedgeree sopii hyvin koululaisen iltapäiväruuaksi tai kiireisen arjen ateriaksi, koska sen voi sekoittaa kylmistä aineista valmiiksi jääkaappiin (mikro)lämmitystä odottamaan.
kypsää perattua kalaa (uunissa kypsennettyä, keitettyä tai savustettua ahventa, haukea tai kirjolohta, säilykekalaa, kalapullia)
1
ps
pakastepinaattia tai -herneitä
hienonnettua tilliä
suolaa
valkopippuria
loraus vettä tai kalalientä
1-2
kovaksi keitettyä munaa
Ohje
Sekoita keskenään vähän sulanut pinaatti tai herneet, riisi, mausteet, tilkka nestettä ja kalapalat. Lämmitä mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä ( lisää kattilan pohjalle tilkka öljyä).
Hakkaa munat hienoksi ja ripottele ne ruoan pinnalle ennen tarjoilua.
VINKKI: Jos haluat kedgereestä voimakkaamman makuisen mausta se currylla tai intialaisella mausteseoksella.
Kommentteja ja keskustelua